Golfbrekers

Golfbrekers worden meestal geplaatst bij de ingang van haven om rustig vaarwater te creëren voor schepen die de haven in en -uitvaren én om rustig water in de haven zelf te creëren.

GOLFBREKERS; BESCHERMING TEGEN WEERSINVLOEDEN

Golfbrekers worden geplaatst om een haveningang te beschermen tegen weersinvloeden en de invloed van stroming en golven langs de kust.

De werking van een golfbreker is in principe eenvoudig: de golven van buitenaf worden op de golfbreker gebroken of gereflecteerd. Achter de golfbreker, aan de binnenzijde van de haven, ontstaat daardoor een relatief rustig vaarwater.

Golfbrekers

KWALITATIEF HOOGWAARDIG, PERFECT PASSEND IN VERSCHILLENDE OMSTANDIGHEDEN

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en aanbieden van golfbrekers. We werken samen met Walcon Marine uit Engeland. Het familiebedrijf Walcon Marine is wereldwijd marktleider en beschikt over meer dan 50 jaar ervaring met een groot arsenaal aan referenties.

Wij zijn trots op deze samenwerking, omdat krachten worden gebundeld.

Meer over onze samenwerkingen

Walcon: Standaard golfbreker

De standaard golfbreker van Walcon is voorzien van een stalen frame (systeem 21) met een  betonnen drijver die over de gehele lengte van het frame toegepast is. De standaard golfbreker is te leveren in een breedt van 2,0 en 2,5 meter. Door het toepassen van het stalen dek komt deze lijn drijvende steigers overeen met het standaard Walcon systeem 21. Hierdoor behoudt de haven een gelijke uitstraling.

Het loopdek kan worden uitgevoerd in hout of kunststof en kan worden voorzien van kabelgoten met deksels. Aan deze golfbreker zijn eenvoudige voorzieningen te monteren zoals afmeerbolderspaalbeugels en overige steigeraccessoires. Het gewicht van dit systeem bedraagt 7.5t en kent een drijfvermogen van 3kN/m2.

Offerte aanvragen

Walcon: Super Waliflote golfbreker

De super golfbreker van Walcon is opgebouwd uit volledig beton gevuld met polystyreen en is voorzien van flexibele verbindingen om golfslag op te kunnen vangen. Het dek bij deze drijvende golfbreker is van beton met een slijtlaag, waardoor er een stroef oppervlak ontstaat. In de steiger zijn voorzieningen meegenomen voor wat betreft kabel en waterdoorvoer. De betonnen golfbreker is aan de buitenkant voorzien van  een stootfender die is uitgevoerd in staal of hout. Het gewicht van dit systeem bedraag 10.0t en kent een drijfvermogen van 5kN/m2.

Offerte aanvragen

Walcon: Jumbo Waliflote golfbreker

De Jumbo golfbreker van Walcon is opgebouwd uit volledig beton gevuld met polystyreen en is voorzien van flexibele verbindingen om extreme omstandigheden op te kunnen vangen. De afmeting van deze drijvende golfbreker is 11 m1 x 3 m1. De onbelast vrijboordhoogte bedraagt 750 mm en kent een drijfvermogen van 5.5kN/M2 met een totaal gewicht van 12.0t.

Offerte aanvragen

Betonnen golfbreker

De Breakwater is een uitzonderlijk sterke, gecombineerd met golfdemping die gemiddelde 30% beter is dan vergelijkbare golfbrekers, golfbreker als gevolg van wereldwijd uitgevoerde technisch onderzoek. Tanktest, theoretische berekeningen en veldproeven zijn de norm van deze ijzersterke, betonnen golfbreker. Geen enkele eenheid is ooit mislukt, en in sommige gevallen was de Breakwater de enige ponton die de test heeft doorstaan. In Praia da Vitoria op de Azoren, nadat de tropische storm Tanya twee dagen had gewoed, was de Breakwater de enige ponton die nog op zijn plaats lag!

De breedte van de elementen zit tussen de 3.00 en 5.00m (zonder fenders) en de vrijboord zit tussen de 0.55 en 0.62m.

Offerte aanvragen

Uw specialist voor

maatwerk oplossingen

Wij begrijpen als geen ander dat ieder project uniek is. Naast ons vaste programma zijn wij ook gespecialiseerd in maatwerk oplossingen, ook gecombineerd met het vaste programma.

Als eerste vindt er een intake plaats, waarin de wensen en mogelijkheden worden besproken. Hierbij wordt gekeken naar functionele eisen, constructieve eisen en budget. Wij zijn voor zowel de kleine- als grote complexe projecten graag uw partner.

Op zoek naar een maatwerkoplossing?
We komen graag met u in contact. 

Vragen? Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen