BLUET® Drijvende infrastructuren

W2 Support – Haveninrichting is  dealer van BLUET®- Floating Solutions in de Benelux en Duitsland.

BLUET®; SPECIALIST IN DRIJVENDE INFRASTRUCTUREN

Drijvende infrastructuren zijn altijd op maat gemaakt voor het specifieke project, rekening houdend met de omstandigheden ter plaatse en lokale regels en voorschriften. Verschillende soorten funderingen kunnen worden gecombineerd binnen hetzelfde project. Goed geanalyseerde en ontworpen infrastructuur vormt de basis van elk drijvend project en zorgt voor een veilige en stabiele drijvende oplossing.

Bluet drijvende elementen

BLUET® DRIJVENDE MULTIUSE PLATFORM

Het platform bestaat uit het gewenste aantal modulaire stalen pontons, waarvan de grootte van elk modulair ponton 6.60mx3.30m is (verhouding 2:1). De modules kunnen aan elkaar worden gekoppeld: zowel van uiteinde tot uiteinde, zij aan zij, als van uiteinde tot zijde. De gewenste vorm en grootte van het uiteindelijke platform moeten de veelvouden van de moduleafmetingen (6.60mx3.30m) volgen. Het platform is mobiel: het kan in het water worden gemonteerd en gedemonteerd, het kan naar een andere locatie in hetzelfde watergebied worden gesleept, of het kan in modules met een vrachtwagen worden vervoerd.

De stalen pontonmodules kunnen met elkaar worden verbonden door middel van een snel-vergrendelsysteem. De verbindingspunten bevinden zich aan alle zijden van elke module. Het verbindingsysteem bestaat uit geïntegreerde profielen van het T-slottype en vergrendelingsfittingen.

Mogelijke toepassingen zijn onder andere:

 • Evenementenplatform
 • Podium voor muziekoptredens
 • Platform voor pop-uprestaurants/terrassen
 • Tijdelijke loopbruggen/bruggen
 • Platform voor waterbouwwerken

BLUET® LICHTE INFRASTRUCTUREN

BLUET® lichte infrastructuren werken goed voor kleinere projecten, zoals drijvende sauna’s, terrassen en loopbruggen voor rustigere omstandigheden. Het bestaat meestal uit kunststof- of lichtgewicht betonpontons. Op lichte funderingen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld tijdelijke verkoop- of sociale voorzieningen te creëren, evenals zonnebadzones of horeca terrassen voor (kleine) bedrijven.

Kunststofpontons zijn verkrijgbaar in verschillende modulevormen, zoals rechthoekig, buisvormig of taps toelopend naar één uiteinde. De ruimte binnenin de pontons kan worden gebruikt voor tanks.

Kenmerken BLUET® lichte infrastructuren

 • Modulair systeem
 • Rustige omstandigheden
 • Projectspecifiek ontwerp
 • Kunststof- en betonoplossingen

Offerte aanvragen

Bluet drijvende elementen

BLUET® MODULAIRE BETONNEN INFRASTRUCTUREN

Modulaire betonnen infrastructuren zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Ze zijn geschikt voor het bouwen van funderingen voor bijvoorbeeld woningen en andere accommodaties en restaurants. BLUET® Modulaire betonnen infrastructuren hebben twee oplossingen: BLUET® Betonfundaties en BLUET® Betonnen Megapontons. Deze opties worden gebruikt wanneer er behoefte is aan grotere infra-oplossingen en ze worden ook gebruikt voor drijvende wegen, bruggen en parken. De betonfundaties worden geleverd met alle vereiste MEP-diensten zoals water, riolering, elektriciteit, enz. – volgens lokale en projectspecifieke behoeften.

BLUET® STALEN INFRASTRUCTUREN

Een stalen fundering wordt aanbevolen voor grote, speciale projecten met uitdagende vormen, zoals grote zwembaden en projecten met onderwaterfaciliteiten zoals drijvende aquaria, restaurants en tentoonstellingsruimtes. De holle ruimtes van de barge kunnen worden benut als bijvoorbeeld technische ruimtes, opslagruimtes, personeelsunits, enz. Ook worden stalen infrastructuren aanbevolen wanneer de waterlocatie meer extreme omstandigheden heeft zoals harde golfslag of ijs. De fundering kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van het project.

Kenmerken BLUET® stalen infrastructuren

 • Uitdagende, grote projecten
 • Bestand tegen meer extreme omstandigheden
 • Projectspecifieke ontwerpoplossing

Offerte aanvragen

Vragen? Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen