Hardhouten dekdelen

Steigerdek van hardhout

Een steigerdek van hardhouten planken geeft een warme en stijlvolle uitstraling. Daarnaast zijn hardhouten steigerplanken duurzaam, van nature weerbestendig, milieuvriendelijk en kennen, door frezen, goede antislip eigenschappen.

Hardhouten dekdelen

Hardhouten vlonderplanken

Zelfs met de opkomst van kunststof dekdelen zijn de hardhouten dekdelen niet weg te denken uit het beeld van de maritieme sector. Niet gek ook, gezien hardhouten steigerplanken een warme uitstraling hebben. Alle steigerelementen van Walcon Marine worden standaard voorzien van een hardhouten dek met duurzaamheidsklasse 1. Ook is het mogelijk om andere houtsoorten toe te passen.

Offerte aanvragen 

Voordelen van hardhouten steigerdekken

Hardhouten steigerplanken bieden aanzienlijke voordelen bij het gebruik op drijvende steigers, waar duurzaamheid, weerbestendigheid en veiligheid essentieel zijn. Vlonderplanken van hardhout bieden een betrouwbare en aantrekkelijke oplossing voor drijvende en vaste steigers in waterrijke omgevingen.

Hieronder alle voordelen op een rijtje:

  • Duurzaamheid: Hardhout, bijvoorbeeld Azobe of Bankirai hout, staat bekend om zijn natuurlijke weerstand tegen slijtage, schimmel, insecten en rot. Hierdoor is hardhout geschikt voor de veeleisende maritieme omgeving.
  • Weerbestendigheid: Steigerelementen worden vaak blootgesteld aan de elementen, waaronder zon, zout, zee water, regen en wind. Hardhout is hier van nature tegen bestand. Hierdoor zal ze niet snel kromtrekken, barsten of verzwakken.
  • Antislip eigenschappen: Het is belangrijk dat het dek een goede antislip-werking heeft. Om dat te kunnen realiseren worden er groeven in het dek gefreesd. Desgewenst is levering onder FSC mogelijk.
  • Esthetische aantrekkingskracht: Hardhout heeft een natuurlijke schoonheid en warme uitstraling.
  • Milieuvriendelijkheid: Veel hardhoutsoorten worden verantwoord gekapt en zijn afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Dit maakt hardhouten steigerplanken een milieuvriendelijke keuze.

Offerte aanvragen 

Antwerpse Yacht Club Walcon steiger

Vragen? Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen