Walcon drijvende steigers

W2 Support – Haveninrichting is exclusief dealer van Walcon Marine in de Benelux en Duitsland.

WALCON DRIJVENDE STEIGERS; EEN WERELDWIJD BEGRIP

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en aanbieden van maatwerkoplossingen voor jachthavens. Daarbij werken we nauw samen met Walcon Marine uit Engeland, een familiebedrijf dat wereldwijd marktleider is en beschikt over meer dan 60 jaar ervaring met een groot arsenaal aan referenties. Wij zijn trots op deze samenwerking, omdat krachten maximaal worden gebundeld.

drijvende walcon steiger systeem 21 stalen frame

Walcon drijvende steigers

Systeem 21 (staal)

Het Walcon systeem 21 is een drijvend steigersysteem met een thermisch verzinkt stalen frame. De betonnen drijvers zijn op zes zijden gesloten. Systeem 21 is geschikt voor gebruik in kust-, rivier-, en binnenwateren. Dit product heeft de afgelopen jaren bewezen dat het kwalitatief hoogwaardig én duurzaam is. Met name de combinatie van een gelast frame en modulaire onderdelen maakt het systeem zeer duurzaam en flexibel. We kunnen de drijvende steigers niet alleen thermisch verzinken, maar ook voorzien van een coating.

Over systeem 21; het stalen frame

Het Walcon Systeem 21 is één van de sterkste drijvende steigersystemen voor jachthavens en industriehavens. Daarnaast is het systeem zo ontworpen dat het onderhoud aan de steiger minimaal is. Onderhoud en service aan kabels en verbindingen in jachthavens is een tijdrovende klus en wordt daarom snel achterwege gelaten. Systeem 21 steigers worden daarom altijd voorzien van twee kabelgoten met deksel. Deze directe toegang maakt het mogelijk om onderhoud en service aan kabels en leidingen snel en eenvoudig uit te voeren, zonder dat het dek van de steiger verwijderd hoeft te worden.

De constructie van Systeem 21 is opgebouwd uit een gelast stalen frame. Al het staalwerk is thermisch verzinkt volgens de norm EN ISO 1461. De standaard Walcon drijvers zijn volledig gesloten en gemaakt van glasvezel versterkt beton. De binnenzijde is voorzien van polystyreen waardoor deze onzinkbaar zijn. Naast betonnen drijvers bieden wij ook de mogelijkheid kunststof drijvers. Standaard is een vrijboordhoogte toepasbaar van 500 mm. Andere hoogtes zijn op aanvraag mogelijk.

Kenmerken Systeem 21

 • Product is volledig gelast
 • Opgebouwd uit UNP profielen 180 x 75
 • Volledig thermisch verzinkt (EN ISO 1461)
 • Modulair systeem geschikt voor elk ontwerp
 • Hardhouten dek of Geveka Roosters
 • Hardhouten fenders of kunststof fenders
 • Vingerpieren per 50 cm te (ver)plaatsen
 • Verschillende vrijboordhoogtes

Offerte aanvragen

Antwerpse Yacht Club Walcon steiger (2)
walcon drijvende steiger systeem 2000 aluminium frame

Walcon drijvende steigers

Systeem 2000 (aluminium)

Het Walcon Systeem 2000 is een drijvend systeem met een aluminium frame en hardhouten of Geveka roosterdek. Dit aluminium frame in combinatie met een hardhouten/ kunststof roosterdek is uitermate geschikt voor het gebruik op rustige wateren. Het systeem is langdurig getest in havenomgevingen, waarbij het zich heeft bewezen als een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam product. Het aluminium systeem is modulair opgebouwd, waardoor het geschikt is voor elk ontwerp. Daarnaast zijn er bij dit systeem verschillende vrijboordhoogtes mogelijk.

Over systeem 2000; het aluminium frame

De constructie van Systeem 2000 is een gelast aluminium frame, dat voldoet aan internationale normeringen: 6082 of 6061. De profielen van de drijvende steigers en vingerpieren worden gemaakt in speciale extrusiemallen, speciaal door Walcon Marine ontwikkeld. De standaard Walcon drijvers zijn volledig gesloten en gemaakt van glasvezel versterkt beton. De binnenzijde is voorzien van polystyreen waardoor deze onzinkbaar zijn. Naast betonnen drijvers bieden wij ook de mogelijkheid kunststof drijvers. Standaard is een vrijboordhoogte van 500 mm. Andere hoogtes zijn op aanvraag mogelijk.

Kenmerken Systeem 2000

 • Aluminium systeem
 • Modulair systeem toepasbaar voor elk ontwerp
 • Flexibel in het positioneren van de vingerpieren
 • Speciaal bestemd voor rustige wateren
 • Verschillende vrijboordhoogtes mogelijk

Offerte aanvragen

drijvende Walcon steiger systeem 2000 aluminium frame

Vragen? Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen