Drijvende modulaire steigers

W2 Support – Haveninrichting is dealer van EZ Dock in de Benelux en Duitsland.

EZ DOCK; STERK, BETROUWBAAR & LICHTGEWICHT

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en aanbieden van maatwerkoplossingen voor jachthavens, watersportverenigingen en andere waterprojecten. Daarbij werken we nauw samen met onze partners, zo ook met EZ Dock uit Amerika. EZ Dock heeft al ruim 30 jaar ervaring in de industrie van modulaire steigersystemen en hebben referenties over heel de wereld: van roeiverenigingen tot overheidsinstellingen.

Modulaire oplossingen

Schakelbare drijvende steigers

Een drijvend modulair dok-systeem van EZ Dock biedt een handige, verplaatsbare oplossing voor het aanmeren van uw boot, jetski, kano of kayak op een rivier, oceaan, meer, beek of vijver. De polyethyleen dokken zijn duurzaam, slipbestendig en onderhoudsarm. Ze zijn ook eenvoudig te installeren en aanpasbaar aan de unieke indeling van iedere waterkant.

Lage vrijboord

Bent u op zoek naar modulaire steigersysteem met een lage vrijboord voor bijvoorbeeld zwemmen, roeien, vissen of varen? De elementen van EZ Dock hebben een gepatenteerd ontwerp dat een veilig, functioneel platform biedt voor het op- en afstappen de boten, kano’s of kayaks. De elementen met ene lange vrijboord lenen zich bijvoorbeeld uitstekend voor roei-evenementen.

Over EZ Dock

EZ Dock kent een breed scala een standaard drijvende elementen die allemaal schakelbaar zijn. Op die manier is er altijd een oplossing mogelijk. Naast de standaard elementen zijn er ook meerdere elementen beschikbaar om bijvoorbeeld een jetski aan te meren, een boot aan te meren of te liften. Er is zelf een uniek ontwerp dat het mogelijk maakt om in- en uit een kayak te stappen zonder nat te worden. Geheel toegankelijk voor iedereen.

Daarnaast zijn er diverse accessoires beschikbaar, zoals een bankje, een opslag box, ladders maar ook toegangsbruggen.

Voordelen EZ Dock modulaire drijvende steigers

  • Aanpasbaarheid: De getijden stijgen en dalen, wat leidt tot variaties in waterdieptes. De drijvende elementen passen zich automatisch aan de veranderende niveaus aan, zorgen voor veilige, consistente toegang voor vaartuigen.
  • Veelzijdigheid: Het ontwerp van de drijvende docks biedt meer aanpassingsmogelijkheden, waardoor je ze kunt aanpassen aan jouw unieke aanlegbehoeften. Verplaats, herpositioneer of verwijder ze snel en eenvoudig.
  • Eenvoudige installatie: Je kunt de modules opzetten en configureren zonder palen of ondersteunende substructuren, wat tijd en arbeid bespaart tijdens de installatie. Het proces kan minder dan een dag in beslag nemen als doe-het-zelfproject.
  • Uitzonderlijke bescherming van vaartuigen: De drijvende elementen hebben een stevige polyethyleen constructie en de mogelijkheid om te stijgen en dalen met het waterniveau. Deze gecombineerde factoren minimaliseren het risico op schade aan een drijvend dock als gevolg van slecht weer en andere gevaarlijke omstandigheden.
  • Onderhoudsarm: In tegenstelling tot zware drijvende steigers vereisen de drijvende elementen geen tijdrovende reparaties zoals het vervangen van het dek, het verwijderen van roestige spijkers of het vervangen van drijvers onder het frame. Het hoogwaardige polyethyleen materiaal kan 20 jaar of langer meegaan met weinig onderhoud.

Offerte aanvragen

Modulaire oplossingen

Aanmeren kano & kayak

Van een drijvende steiger instappen in een kano of kayak zonder nat te worden: dat kan, voor zowel ervaren als beginnende gebruikers, nog lastig zijn. EZ dock biedt een uniek ontwerp aan bestaande uit één geheel, combineerbaar met alle drijvende steigerelementen van EZ Dock en met de belangrijkste kenmerken die nodig zijn om de meest populaire kajaks op de markt aan te meren.

Het octrooi-aangevraagde ontwerp met innovatieve ingebouwde handgrepen is zo ontwikkeld om moeiteloos op de haven te trekken of juist het water in te duwen via de in- en uitgangen aan beide zijden van het ontwerp. Hierdoor kunnen ervaren gebruikers en beginners in en uit het water komen zonder nat te worden, waardoor het kajakseizoen wordt verlengd.

Over de EZ LAUNCH®

De EZ Launch voor kajaks en kano’s was het eerste aanlegsysteem dat specifiek werd gebouwd voor peddelaars. Het is zo eenvoudig en veilig te gebruiken dat iedereen gemakkelijk kan instappen en te water gaan. De rollen en geleiderails maken het gemakkelijk om van de launch af te “glijden”. EZ Launch is een drijvend systeem dat zich aanpast aan veranderende waterstanden. Het biedt voldoende “voetruimte” aan beide zijden en aan de voorkant voor optimale toegang en stabiliteit. De EZ Launch is daarnaast ook uitermate geschikt voor personen met een beperking. Kort gezegd biedt EZ Launch gemak en veilige toegang voor alle peddelaars van alle niveaus, samen met hun uitrusting en hun vaartuigen, bij het te water laten en aanmeren.

Voordelen EZ LAUNCH® op een rijtje

  • Eén ontwerp die schakelbaar is met alle basis elementen
  • Veilig te water gaan zonder nat te worden
  • Verlening van het kano- en/of kajak seizoen
  • Geschikt voor mensen met een beperking
  • Geschikt voor verhuurorganisaties door lopende band systeem

Offerte aanvragen

Vragen? Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen