vaste aanlegsteiger W2Support
Aanlegsteigers

Vaste steigers

Geschikt voor havens en watergebieden met weinig tot geen peilverandering van het water.

W2 SUPPORT; MAATWERK VASTE STEIGERS

Wij bieden hoogwaardige vaste aanlegsteigers voor diverse toepassingen, waarbij verschillende materialen kunnen worden toegepast. We zoeken altijd naar de beste maatwerkoplossing.

Vaste aanlegsteigers

Vaste aanlegsteigers zijn steigers die veelal worden gefundeerd op palen van staal, hout, beton of kunststof. Een vaste aanlegsteiger wordt meestal toegepast in gebieden waarbij er geen variatie zit in de waterstanden.

Uw specialist in

Oplossingen op maat

Vaste aanlegsteigers worden klant specifiek gemaakt en toegepast in de volgende gebieden:

  • Jachthavens
  • Binnenstedelijke havens
  • Kanalen en waterwegen
  • Particuliere woningen

Bij het maken van een vaste aanlegsteiger wordt er allereerst gekeken naar de specifieke eisen voor de vaste aanlegsteiger. Op basis hiervan worden er constructieve voorwaarden vastgesteld die worden meegenomen in het opmaken van een constructieve berekening en voorlopig ontwerp.

Tijdens het maken van het ontwerp wordt er een keuze gemaakt in het soort materiaal dat zal worden gaan gebruikt. In veel gevallen is dit staal, hout of kunststof. Ook is een combinatie van verschillende producten mogelijk.

Offerte aanvragen

Goed vooronderzoek noodzakelijk

Om een vaste steiger goed te kunnen laten functioneren is het van belang dat er wordt gekeken naar de grondgesteldheid op de locatie waar de vaste aanlegsteiger zal worden geplaatst. Omdat de steiger wordt gefundeerd op palen van staal, hout, beton of kunststof is het van belang dat, op basis van sonderingen, de juiste lengte en diameters worden vastgesteld.

In slappe grond en veel waterdiepte is het soms de overweging waard om alsnog te kiezen voor een drijvende steiger in plaats van een vaste aanlegsteiger, omdat de kosten hierdoor niet meer in verhouding zijn.

Volledig ontzorgd

Naast het ontwerpen en produceren van vaste aanlegsteigers zijn we ook gespecialiseerd in de montage van vaste steigers op locatie. Doormiddel van de juiste engineering en survey (veelal op coördinaten) zal op de werklocatie een minimale belasting plaatsvinden en kan er veelal worden gewerkt met prefab onderdelen.

Offerte aanvragen

vaste aanlegsteiger W2Support

Vragen? Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen