Betonnen drijvende steigers

WERELDWIJD LEIDER IN BETONNEN DRIJVENDE STEIGERS

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en aanbieden van maatwerkoplossingen voor jachthavens. Daarbij werken we nauw samen met onze partners. Wij zijn trots op onze samenwerkingen, omdat krachten maximaal worden gebundeld.

Betonnen steigers

ALL-CONCRETE PONTONS

De term All-Concrete Pontons betekent eigenlijk dat er geen metalen onderdelen meer blootgesteld zijn aan corrosie op het betonnen oppervlak dat aan de weersomstandigheden is blootgesteld. Deze serie betonnen, drijvende steigers vertegenwoordigt de nieuwste generatie drijvende pontons.

Over All-Concrete Pontons

De pontons zijn ontwerpen om prijstechnisch concurrerend te zijn maar toch sterk, stabiel en heeft een zeer lange levensduur. De innovatieve aansluitkasten en aanlegputten zijn roestvrij en de semi-flexibele rubberen boutverbindingen zijn onderhoudsvrij. De pontons zijn ook zo ontworpen dat zij zich lenen voor  economisch aantrekkelijk transport en eenvoudige installatie. De elementen kunnen gemakkelijk worden vervoerd in een standaard 40ft container. Daarnaast kunnen de pontons worden uitgerust met een bolder tot een gewicht van 7,5 ton. De ponton kan worden afgemeerd met palen, kettingen of Seaflex via de aanlegputten.

Kenmerken All-Concrete Pontons 2400, 2600, 3000

 • Lengte van 8.92m, 11.92m en 14.92m
 • Breedtes (met fender) van 2.40m, 2.60m en 3.00m
 • Standaard hoogte van 0.85m met een vrijboord tussen 0.46m en 0.50m
 • Netto capaciteit (kN/m²) van 4.6 en 5.0
 • Sterkte van verbindingen (kN): 2×180
 • ISO14001 & ISO9001 gecertificeerd

 

Offerte aanvragen

Betonnen steigers

HEAVY DUTY PONTONS

Zware pontons zijn gebouwd met een sterke betonnen drijvende structuur die is verbonden met een flexibele verbindingsset, en met een zijverbinding indien nodig. Deze kenmerken bieden een veelvoud aan installatiecombinaties waarmee onze ontwerpingenieurs de mogelijkheid hebben om het maximale wateroppervlak te benutten.

Naast de talloze combinatiemogelijkheden van de Heavy Duty-serie zijn er diverse  accessoires die kunnen worden geïnstalleerd en aangepast aan elk systeem. Opties omvatten verschillende soorten beton, verschillende coatings, harde of zachte houten loopvlakken, installatiekanalen voor water, elektriciteit en brandbeveiliging. De constructie wordt gecoördineerd met de installatie van bolders of draagrails waarop de vingers zijn gepositioneerd om het vaartuig af te meren.

Over Heavy Duty Pontons

Drijvende elementen zijn verkrijgbaar in verschillende maten – tot 4 meter breed en met een gewicht tot 21 ton. Dit zijn duurzame gewapend betonnen structuren ontworpen als op zichzelf staande compacte elementen. Doorlopende drijfkracht geeft ze een groot draagvermogen en uitstekende duurzaamheid. Ze zijn ideaal voor het aanmeren van boten en schepen in jachthavens of voor het vormen van onafhankelijke aanlegsteigers.

Voor alle Heavy Duty-pontons, naast het standaard kettingankersysteem, bestaat de mogelijkheid van verankering met het Seaflex-ankersysteem. Seaflex is speciaal ontworpen voor deze pontons en biedt eenvoudige en veilige afmering.

Kenmerken Heavy Duty Pontons 2700, 3300, 4300

 • Lengte van 11.92m en 14.92m
 • Breedtes (met fender) van 2.70m, 3.30m en 4.30m
 • Standaard hoogte van 0.85m met een vrijboord tussen 0.46m en 0.50m
 • Netto capaciteit (kN/m²) van 4.6 en 5.0
 • Sterkte van verbindingen (kN): 2×322
 • ISO14001 & ISO9001 gecertificeerd
 • Gebouwd volgens EU 206-1

Offerte aanvragen

Betonnen steigers

Overige series

Naast de genoemde series All-Concrete Pontons Heavy Duty Pontons kent het assortiment betonnen steigers nog vele meerdere oplossingen: van Super Yacht systemen tot golfbrekers. Staat uw wens er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing.

Neem contact met ons op! 

Vragen? Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen